Spellista, bland annat

Vi börjar med spellistan:

The Quiet Things That No One Ever Knows - #15: Söndagkväll, Denna Ljuva Tid

Dels för att det kändes lite "dags" för en. Men mest för att hela mitt jag brann för musik och känslor, så det fick bara bli av helt enkelt. Varenda låt på listan kändes självklar och underbar just precis nu. Det finns ingen egentlig struktur eller tema med den. Den bara är det den är, och det jag känner just idag. Både vackert och tungt, som livet är och bör vara.

Satt och kikade lite på Way Out Wests klara artister (det är några av dem med i spellistan), och jag inser mer och mer hur helt fantastiskt det kan bli. Om en överraskning som Peter Broderick kan få 2009 års festival att bli det bästa jag någonsin upplevt i musikväg (jag börjar gråta varje gång jag ser/hör det här), så har ju 2010 - med bland andra Sigur Rós' Jónsi - potential att göra detta år till kanske världens bästa. Om inte ett giftermål räcker för det, liksom. Jag kanske rent av går sönder av underbarhet.

Nu borde jag troligen läsa lite inför föreläsningen imorgon istället för att sitta här och göra listor. Det har hunnit bli lite litteraturhistoria, och några rader Miltons Paradise Lost, men mer har jag inte orkat ta tag i idag. En slö och märklig helg är vad det varit. Inte osoft på något vis, men spretig och märklig. Dessutom är det nog dags för lite handling, och egentligen orkar jag inte det. Gnälligt, är nog ordet.

Huh! Och så lägger jag ned.

kram

Man ska inte göra saker på eftermiddagar

Åtminstone inte skriva blogginlägg.

Eller alltså, det kan man ju så klart visst göra. Jag gör ju det just precis nu. Men det var egentligen imorse, och igår morse, som jag fick ett sug och kände att jag hade något att få sagt. Nu står det istället bara still, känner jag.

Nej, det får bli litteraturläsning (Medea, Agamemnon och Vita nuova för att nämna lite) och gårdagensmatätande. Är lite skakig och känner att jag börjar bli lite småirriterad på mig själv. Det är vanligen ett hungertecken.

På återseende när jag har något mer att komma med.

RSS 2.0