Stelpa, Saken och Stockholm Filmfestival

Stelpa?
Jo, jag återupptäckte nämligen en låt imorse, på väg till skolan. Bandet är Iisole, och jag vet inte hur intressanta/bra de i övrigt har varit, men just låten Stelpa är ju faktiskt en av de bästa låtarna jag lyssnat på.

Någonsin.

Klev ut till en sol som helt ärligt var något av det vackraste jag skådat. Låten försatte mig i något slags underbart rus av lycka och nostalgi (den bra varianten), och det var omöjligt att dagen skulle kunna bli dålig på något sätt. Att opponeringen på vårt PM om filmen Funny Games som gick rätt bra (vi fick höra av examinatorn att inledningen, syftet och uppbyggnaden till hela arbetet var "exemplariskt" och "strålande") gjorde ju inte förmiddagen sämre direkt, så låten har fått sätta lite ribban.

Saken?
Nu på kvällen har jag - alldeles nyss faktiskt - återigen sett filmen The Thing. Jag insåg ganska snart att den mycket väl kan vara en av de bästa skräck- och science fiction-filmerna jag någonsin sett. Effekterna är för tiden väldigt bra, men det är känslan av klaustrofobi och att inte kunna lita på någon som gör allt i filmen. Inget mer om den, se den bara.

Stockholm Filmfestival?
Igår satt jag och min vän Marcus och pratade om detta fenomen, som han beträder varje år. Nu i år är det mest troligt dags för mig också, vilket fall under sista helgen. Det var en del öst-asiatiskt som verkade intressant, men en hel del annat. Får se vad man har tid och råd med, har ju lite tankar att styra upp träff med Kerstin, Gustav, kanske Lassbo, Brita och vilka mer jag nu kan tänkas vilja träffa då. Stockholm har fått nytändning för mig känner jag, på fler än ett sätt. Marcus Stoor är karln hela dan, lite, och jag måste dit snart.

Dessutom har jag återupptagit men lilla idé om hur livet består av linjer, och fotoprojektet jag planerat väva in i det. Idén håller på att utvecklas, och jag har äntligen börjat tagit bra och passande fotografier. Som att det inte räckte har jag redan börjat planera hur en möjlig utställning skulle se ut för att förtydliga och klargöra tankarna.

Intressanta tider. Spännande och bra, jag tror jag trivs rätt bra faktiskt.

Topp Tre Just Nu (utöver ovannämnda):

  1. Hösten som faktiskt är otroligt vacker
  2. Skolan känns givande och lovande
  3. BRA FOLK, liksom. Bara, kort och gott.
Kram

Funderingar och pepp

Jag skrev på ett inlägg igår, som blev jättejättejättelångt.
Sedan lade internet av och inlägget blev inaktuellt.
Så det kan gå.

Nu sitter jag med Two Gallants i lurarna och funderar lite på dagen. Har inte fått ner filmen för analysen än, men det kanske inte gör så mycket. Istället funderar jag på att titta på The Thing och minnas speciella tider.

I övrigt har jag inte så mycket att komma med känner jag. Är lite sugen på att gå ut och fotografera och på så sätt berätta lite mer om mitt liv. Samtidigt orkar jag kanske inte.

Det visar sig.

Äsch, nu måste jag göra något!

Topp Tre Just Nu:

  1. Bus-tankar
  2. Solskenet som liksom gör hela dagen till ett täcke av bra
  3. Musik, bara
Kram

Fotograferande och så vidare

Uppdatering på Flickr

De nio senaste fotografierna är nyss upplagda i länken ovan. Jag vet inte hur nöjd jag är med resultatet, men de är än så länge helt oretuscherade så det får se som ett plus. Bilden på Amanda, tagen på skolan, tycker jag dock om. Jag fotograferande det jag såg, hur jag såg det. När kortet var taget satte jag mig ned och inser att hon gråter och är jätteledsen. Varför går jag inte in på, men fotot säger mer om situationen än man tror.

Nu sitter Carro och tittar på Idol medan jag gör allt för att undvika det. Speciell fredag, haha.

Mer än så blir det inte idag, annat än Topp Tre Just Nu:

  1. PM-skrivande som går bra och är rätt kul nu
  2. Att mitt musik-pepp och de bland-skivor jag bränt åt folk uppskattats så mycket
  3. Äntligen tror jag mitt problem med att resa börjar försvinna, tack vare Kerstin och trippen till henne
Kram

Tänk va, så det kan gå

Jag skrev den andra oktober en tenta i...ja vad det nu hette. Nu måste jag kolla upp det...

...

Kommunikationsteoretisk och estetisk teori, hette det tydligen.
Nu är det så att jag var helt säker på att jag inte skulle klara det. Efter att ha räknat efter lite på den potentiella poängen och vad jag mest troligt fick så kändes det verkligen hopplöst.
Nu var det inte så hopplöst som det kändes, för jag hade tydligen klarat tentan, fick jag reda på idag.

Dessutom var vi hos Åsa och hade PM-handledning idag. Hon tyckte att vi hade jobbat bra, ansåg att vi hade en mycket bra start och hon trodde absolut på arbetet. Det här känns rätt bra överlag.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, orkar inte riktigt sätta igång med pluggandet för kvällen, så jag sitter och kikar runt lite mest, pratar med folk och känner mig på ganska bra humör.

Topp Tre Just Nu:

  1. Skollivet
  2. Poesi och filmkonst
  3. Chips
Kram

Ny bild, bra sällskap och ångest i onödan

Börjar med att länka till min nya Fotosidan-profil, och den enda bild jag lagt upp där: bilden
Det är inget speciellt, men jag har lånat en Canon av en klasskamrat (Per) och tänkte försöka se vad jag kan åstadkomma med den. Vi ser vartåt det leder.

Nu sitter jag och skriver på ett PM vi har i form av grupparbete. Analysen är på filmen Funny Games US (det var lättare för de andra i gruppen att få tag i den än originalet), och det känns både jätteroligt och otroligt trögt om vartannat. Just nu sitter jag och tampas med en del som inte vill lossna. Jag kanske är för trött eller något, men det går sjukt segt just nu. Har handledning med läraren imorgon, får se vad hon har att säga, det kanske känns bättre efter det.

Igår var jag ut på en fotopromenad. Sällskapet blev Amanda, och det slutade med att vi inte tog ett enda foto, utan istället försökte lösa hennes funderingar och tankar som inte ville det hon ville. Mycket trevligt och bra, och jag tror vi kom en bra bit (både fysiskt i form av avverkade kilometer, och i hennes problemlösande). Idag efter pluggandet satte jag och Per oss och spelade lite tv-spel i form av NHL09. Jag vågar påstå att jag mött det roligaste och trevligaste motståndet hittills. Vi skriker, svär, försöker få spelarna att göra som vi säger och slutar inte spela förrän det är absolut nödvändigt. Nu har jag förutom Johan äntligen en till tv-spelsvän. Det låter kanske fånigt, men har man ett intresse och ingen att dela det med blir det lätt ganska tråkigt.

Nu åter till plugget, följt av Carro-sällskapande innan jag lägger mig.

Topp Tre Just Nu:

  1. återupptäckt av diverse bra band och artister (som Bob Dylan, Million Dead, Two Gallants, Refused m.fl)
  2. återupplivandet av fotograferande
  3. hm...möjligtvis det lilla skaparintresset inom film som nu börjat bli riktigt stort

En helg av solsken och säd på burk

Sitter och väntar på att potatis-och-purjolökssoppan ska bli färdig, medan Carro står och dammsuger. Smygäter lite godis medan jag väntar också, så där busig som jag är.

Igår kom jag hem efter den kanske bästa och kortaste vistelse jag haft i Stockholm. Åkte på fredag för att träffa Kerstin, men bjöds på en hel del bra saker. Här kommer en uppräkning från både fredag och lördag (med lite från Örebro också, för att det har anknytning), utan vare sig kronologisk eller glädjebringande ordning:

Glad, rolig, postkolonialism-peppad Kerstin
Bra boktips
Spontanträff av en leende och snygg Marcus på T-centralen
Fin och mysig Lena
Väldigt god mat och trevligt cafésittande
Sanslöst rolig och skrattbringande middag
En nästan för soft och rolig Brita
Intressanta och lite lustiga diskussioner mellan Johan och Allison
Lassbo och hans mustasch
För bra affärer utan pengar (på ett bra sätt)

Det var betydligt mer, men det får summera helgen känner jag. Nu ska jag ägna mig åt matätande och förhoppningsvis analyserande av Funny Games US för PM-skrivande.

Emma och Carro hälsar

Kram

EDIT: Jag glömde ju Topp Tre Just Nu i de senaste två inläggen. Det spelar ju ingen roll, eftersom det är min blogg och jag glömmer om jag vill (vilket blir ett paradox, också det något jag väljer att ha med), men här kommer den vilket fall:

  1. Kamera-lån av Per
  2. NHL09-tokpepp med Per
  3. Carros nyfunna favorityrke

Skoskav och Risifrutti

Efter en minst sagt speciell gårddag sitter jag nu med skoskav och äter Risifrutti. Emmerdale är precis slut så nu lutar funderingarna åt att återigen se Funny Games US för PM-skrivningen, eller att helt sonika bara sitta och stirra in i en vägg.

Dagen igår började med att vi hade handledning med Åsa (läraren) om PM-arbetet, vilket tycktes gå väldigt bra. Efter det satt vi och struntade i att plugga och diskuterade saker istället, till sällskapet av mackor och senare pastasallad. Per och Anni drog hem medan jag väntade på att gå till Amandas förfest (för nolle-sittningen de skulle på).

Förfesten var till stor del jag som förklarade för folk 1. varför jag inte skulle på nollningen, och som en följd på det 2. varför jag är nykterist. Annars var det väldigt kul, mycket folk jag inte ens har sett tidigare och alla var trevliga (de jag pratade). Snyggast på stället (någon gång måste man ta till ytligheter) var Ronald i sitt extraliv runt halsen, och Amanda i kinesisk klänning

Förfesten följdes av en föreläsning om Hitchcock. Visst var Pers sällskap bra, men i övrigt önskar jag nästan att jag inte lämnat förfesten.

Så vad ska man hitta på nu?
Emmerdale är på igen, och man börjar känna att det faktiskt inte är speciellt bra. Det är nog rent av rätt värdelöst.
Nu börjar det sina i huvudet också, vad jag ska skriva.
skit

kram

och detta bara för en jävla skinkmacka

Nu är jag nyklippt, äntligen. Mitt annars så vackra supersvall fick göra plats för något slags experimenterande från Carros sida, som visade sig bli rätt bra. Så nu har jag istället för överväxt jobbighår det något trevligare åtsidanklippta kortishåret. Hade jag varit en så där lite kool "dagens outfit"-tjej hade jag mest troligt tagit något konstnärligt sovrumsspegelfoto och visat er, men jag är inte mer än en rätt rolig, lite mysig halvrevoltär så det blir inget. Jag vill tillägga "ledsen" eller någon annan ursäktande fras, men jag skiter i det.

Dessutom har jag äntligen skaffat mig nya skor. Inte speciellt spännande för andra, men nu är det jag som skriver så vad bryr jag mig? Lite bryr jag mig kanske iofs, men hur som helst: de kostade för mycket för att vara roligt och är kanske inte befogat snygga, men de lär istället hålla länge och jag behöver inte tänka på att jag kommer få blöta och kalla fötter i vinter. Inte heller nu är jag en "dagens outfit"-tjej, så folk får helt sonika ge sig till tåls till om ni råkar springa på mig på stan eller på skolan.
Nu tror jag ingen från skolan läser detta i och för sig.
Har man tur kanske jag blir fotograferad av någon annan i detta nya jag, vem vet.

Morgondagen bjuder på PM-handledning med läraren, följt av en del plugg. Funny Games US ska få sig en neoformalistisk/semiotisk omgång av tre glada pojkar och flickor, det ska bli kul och intressant att göra. Senare på eftermiddagen är jag bjuden/tvingad till en förfest för de som ska på nolle-sittningen. Jag (som den där mysiga halvrevoltären jag tidigare nämnde att jag var) ska inte på sittningen, men tänkte att det skulle bli rätt trevligt att vilket fall träffa folk och umgås på en förfest. Sedan fick jag i princip inte avstå för Amanda, som har förfesten, så vem är jag att säga nej?
Sist på kvällen står en föreläsning om Hitchcock för underhållningen, det ska bli intressant. Eller sist och sist, det vet jag ju inte om det är. Sist som är planerat, kan jag väl säga.

Nu tänkte jag lägga ner för kvällen och beröva sängen dess oskuld.

Jag avslutar med det så populära Topp Tre Just Nu (det har fått äran att stå i VERSALER, som det nu lite mer officiella inslaget det blivit):

  1. Vädret och luften
  2. Gratis kaffe i styrelsekoppar med tillhörande styrelsesällskap i mysigt format
  3. Johan-sällskap (varför han inte står på första plats är för att han inte är kvar)
Kram

RSS 2.0