Paprika och nedklottrade gitarrer

Igår satt jag, efter att ha sett The Thin Red Line (som framkallade en uppsjö av jobbiga känslor - rörande mänskligheten - som i sin tur ledde till förra blogg-inlägget), och spelade lite gitarr. A Lack of Color av Death Cab For Cutie var målet, och det gick sådär. Eller, det går ju, men jag är så oprecis både i spelandet och sången att det är lite pinsamt. Hur som helst är det kul, och jag tänkte försöka ge mig på Ane Brun med Rubber & Soul.

Har precis ätit frukost. Äppelbröd, lokalbakat, med paprika. Det och ett stort glas mjölk är nästan det bästa.

Orkar inte skriva mer nu egentligen. Eller snarare, jag har inte så mycket att komma med. Är ensam hela helgen, och har inga planer på något alls. Får se, kanske stannar inne hela tiden. Se någon film, äta fil och dricka för mycket kaffe.

Nu har jag suttit för länge och tittat på youtube. Skitsystem.

Topp Tre Just Nu:

  1. Film, överlag
  2. Tool - Schism
  3. sällskap av paprikasmörgås
avslutar med en låt-text, för att härma Amanda lite.

I know the pieces fit cuz I watched them fall away
Mildewed and smoldering. Fundamental differing.
Pure intention juxtaposed will set two lovers souls in motion
Disintegrating as it goes testing our communication
The light that fueled our fire then has burned a hole between us so
We cannot see to reach an end crippling our communication.

I know the pieces fit cuz I watched them tumble down
No fault, none to blame it doesn't mean I don't desire to
Point the finger, blame the other, watch the temple topple over.
To bring the pieces back together, rediscover communication

The poetry that comes from the squaring off between,
And the circling is worth it.
Finding beauty in the dissonance.

There was a time that the pieces fit, but I watched them fall away.
Mildewed and smoldering, strangled by our coveting
I've done the math enough to know the dangers of our second guessing
Doomed to crumble unless we grow, and strengthen our communication.

Cold silence has a tendency to atrophy any
Sense of compassion
Between supposed lovers/brothers



Kram

för oss

vart är vi nu
vart är vi på väg
när har vi nått fram

en helthet
men tusen mil mellan varje del

hur hamnade vi här
när blev en
till en miljard
när slutade en miljard
vara en

med hjärnan tänker jag
att det är nog tänkt så här
det blir inte bätte
det var aldrig meningen
med hjärnan tänker jag så
ibland
att vi har själv satt oss här
vi har tagit stegen
och vi kommer nog aldrig
nå fram

men med hjärtat gråter jag
nästan varje dag
med hjärtat gråter jag
för alla jag saknar
för oss alla
jag saknar oss alla
för någonstans känner jag
att du är jag
och jag är du
alla är vi här och nu
inte förr
inte sen

har vi någonsin varit där
allihop, tillsammans
eller är det bara något jag känner
har vi någonsin haft en chans
eller gav vi bort den för länge sedan


vart är vi nu
vart är vi på väg
när har vi nått fram
när har vi fått nog

jag gråter
för att jag inte kan annat

Ny musik och konstiga fredagar

CD 2 till Amanda vägrar hittas av min dator. Hur är det tänkt att jag ska kunna se vad jag redan brännt till henne tidigare om jag inte ens kommer åt skivorna?

Sitter alltså och försöker fixa lite mer musik åt henne, på begäran. Eller "på begäran" låter som att jag faktiskt inte alls älskar att få ge musik till folk. Nu sitter jag hur som helst här och måste komma åt de tre skivor hon fick förr, för att jag ska se vad jag redan givit henne. Vill minnas att GY!BE och Adam Green inte var med förr. Nåväl, det blir säkert jättebra. Hoppas det går att styra upp en träff imorgon, för skiv- och bokbyte. Kanske kaffe.

Johan ringde en sväng tidigare, som svar på ett sms jag skickade. I meddelandet frågade jag om han inte möjligtvis hade ett par skor liggande som han ville bli av med, eller kände någon som hade. Jag själv har nu hela hösten i princip gått med blöta strumpor på grund av hål i skorna. Samtalet jag fick handlade om att han säkert hade något/några par som han ville skicka. Jag vet inte vad det egentligen blev, men när vi lagt på insåg jag hur glad jag blev över det här, och hur mycket jag tycker om honom. Han är en fin person, bara. Och jag ska få skor. Då skiter jag liksom lite i hur de ser ut, nästan. Nästan.

Insåg precis när jag jämförde Amandas och min blogg...att min verkligen inte "handlar" om något alls. Borde den göra den? Borde jag fylla den med vettig substans, som följer en röd tråd där varje inlägg har sitt tema? Det är lite trist när jag läser hennes och inser att den är väldigt välskriven och fin att läsa, medans jag knappt fattar det som står i min ens när jag skriver det. Nåväl, det kanske också har någon slags behållning, i sig. Lite som mina halv-fåniga idéer om "Linje-projektet" och "Människo-ljud" jag jobbar på. Meningslöst men kanske inte. Eller? Äsch.

Kallisti

och med det avrundar jag skiten
så att säga

Topp Tre Just Nu:

  1. Ljud i största allmänhet, även i tystnad
  2. Telefoner (fast ändå inte, fast ändå jo)
  3. Aerial, gammalt som nytt
kram

Tanken var att jag skulle studera på universitet

dock vet jag inte hur peppad jag är på gruppövningar imorgon. Det är en ifrån min klass i just min lilla grupp, han är soft. Utöver det tycks jag hamnat med lite...äsch jag vet inte, de känns inte som roliga personer att skriva ett grupparbete ihop med, om jag ska uttala mig lite milt och snällt. Nåväl, jag bör kanske gå ändå, och få lite koll på hur sakerna faktiskt fungerar.

Nu sitter jag och är lite kall igen, efter en tur ut. Turen bjöd på både det ena och det andra, båda i positiva meningar. Mest det ena dock, och lite för lite det andra. Vad menar jag? Vet jag det själv? Inte alls. Räkningsbetalande och penningsöverförande står för dörren i detta nu, och jag skriver mest här för att jag skjuter på tanken av räkningar. Eller ok, lite inspirerad är jag kanske, men det är vi lite hemliga med.

Har pratat om en filmkväll med filmfolk ett bra tag nu, får hoppas att det blir av snart. Planen var att vi alla väljer varsin film vi vill se, berättar inte vilken till de som är med förrän vi faktiskt träffas och lägger allt i en hög för tittande. Det kan bli intressant, och ganska spännande att se vad folk väljer. Tänker mig att vissa/någon säkert känner att det ju faktiskt "är filmfolk vi ska titta med", och således väljer en svår film för att liksom...ja jag vet inte.
Skulle vara kul om alla valde samma film.
Gärna någon dålig också.
King Kong, den nyare
snälla säg att ingen väljer en film som King Kong
i annat fall skiter jag nog i hela utbildningen på grund av tappad tro på människan
eller möjligtvis tittar jag på den, tycker om den och tar sedan mitt liv

Nu är det (återigen) dags för lite te tror jag. Fick mersmak, som man säger. Kanske ett rostbröd skulle vara något också, som lyx liksom? Så får det allt bli.

Topp Tre Just Nu:

  1. Nya lovande böcker, alla av slaget science fiction
  2. Humöret jag ännu är i, trots att vinter och kyla närmar sig "med stormsteg" (mhm, bra uttryck..)
  3. kramar
Kram (ja, som sagt)

jag tänker mig en tre ton tung tankebana

Lite enkelspårigt beger jag nu mig mot toaletten för att se till att göra tänderna rena.
Eller hela munnen, är väl tanken så klart, men eftersom göra-rent-tänderna-donet heter "tandborste" får jag nöja mig om just tänderna blir rena. Hade jag orkat brytt mig hade jag kanske "fixat iordning" mig också, men jag vet inte hur mycket bättre resultatet hade blivit än den metod jag använder nu: att kliva upp. Så jag beger mig alldeles strax till skolan för kaffe i trevligt sällskap (som säkerligen är både betydligt finare iordninggjord och med en renare mun), följt av gruppövningar.

Dessa gruppövningar har jag ingen aning hur de kommer gå till, men ordet antyder Pilates och någon form av stå-i-ring-och-hålla-hand-grej, men jag antar att det istället är att vi ska granska vetenskaplighet. Detta antagande är inte vilt taget ur luften (även om det i annat fall hade kunnat vara mycket sannolikt, då jag tycker om luften och vad som finns där att hämta), utan baserat på det faktum att delkursen faktiskt heter Vetenskaplighet och Kritisk Granskning. Svårare än så blir det inte.

Dags att bege sig, helt enkelt, mot dagens äventyr. Vad eftermiddagen sedan erbjuder har jag ingen aning om. Perra-berra (det är nog bara jag som tycker det är skitroligt) hade kanskekanske planer på att styra lite spel med mig. I annat fall står jag till förfogande, vågar jag påstå.

Topp Tre Just Nu:

  1. Eftermiddagspromenader till stan
  2. Min nuvarande playlist på min iPod
  3. banan, även om jag nu för tillfället inte har någon och är därav lite sur för det
förresten ska jag lite så där i efterhand tillägga att ovanstående lista (och alla som varit) inte är att tagas helt seriöst. Jag har en slags hatkärlek till listor över huvud taget, varför jag ens beslutade mig att ha en i min annars ganska seriösa blogg. Man måste roa sig själv ibland, när inget annat gör det.

Kram

Galenskaper och genialitet

Två mycket motstridiga saker tar sig uttryck just precis nu, genom två av mina sinnen samtidigt. Den ena är Full Pott som går på femman. Det är något slags ring-in-och-vinn-massa-pengar-program som alla betalkanaler tycks ha nu. De ställer idiotiskt enkla frågor till de få som kommer fram, och tjatar hela tiden om att man ska vara snabb att ringa trots att de ändå väntar med att "släppa fram" någon tills nog många ringt. Dessutom har de tydligen en regel att "programledaren" måste prata skit oavbrutet under hela sändningstiden. Döljer jag min avsky dåligt?

Å andra sidan har jag Mogwai flödande från datorn till öronen. Just nu är det låten Cody, men skivan Come On Die Young är valet jag gjorde. De är inte alltid det jag vill lyssna på mest, men just nu tycks de och mina tankar och känslor sammanföras perfekt. Något just nu gör att de bara är jag.

Igår såg jag Låt Den Rätte Komma In. Jag tänker inte säga mer än "se den".

Funderar även vad jag ska göra idag, förutom att kanske läsa det jag borde i form av studielitteratur. Det finns saker jag nog vill, men det visar sig hur det blir.

Topp Tre Just Nu:

  1. Låt Den Rätte Komma In
  2. The Man In The High Castle
  3. lekfullhet
kram

RSS 2.0